Ine Dirx - Coaching & Begeleiding                                           

verloskundige - coach                                              

Coaching ter voorbereiding op de bevalling

Veel zwangere vrouwen volgen tijdens hun eerste zwangerschap een zwangerschapscursus; yoga, zwanger en fit, hypnobirthing of samen bevallen, met of zonder partner. Andere vrouwen houden het bij het lezen van een boek/ website ter voorbereiding op de bevalling. Wat belangrijk is, is dat het bij jou als persoon past en dat je íets doet betreft voorbereiding.


Als verloskundigen zeggen we wel eens:  “de bevalling is als een marathon; het vergt voorbereiding, energie en uithoudingsvermogen. Het gaat niet zonder pijn, maar wat een prestatie en geweldige ervaring als je de eindstreep hebt gehaald en je kindje op je borst ligt!”


Coaching ter voorbereiding op de bevalling gaat een stapje verder dan alle zwangerschapscursussen en is meer gericht op mentaal vlak. Vooral zwangeren die op zien tegen de bevalling kunnen baat hebben bij coaching. Samen kijken we waar de angst vandaan komt en wat voor een effect dit heeft op de aanstaande bevalling. We veranderen met behulp van gesprekken en opdrachten deze belemmerende overtuigingen in positieve gedachten. Zodat je gelooft in jouw eigen kracht en weet dat je het aan kunt. Ook het samen opstellen van een geboorteplan kan bijdragen aan een positieve blik naar de bevalling toe.

Mocht het niet voldoende zijn om met gesprekken en opdrachten de angst weg te halen dan kunnen we via EMDR de spanning/ angst laten verdwijnen. Ook wanneer het niet je eerste zwangerschap is en je hebt een negatieve ervaring met een eerdere bevalling kan EMDR een grote uitkomst bieden om deze ervaring te verwerken en vol goede moed naar een volgende bevalling te kunnen kijken. 

Neem gerust contact op wanneer je meer informatie wenst over coaching ter voorbereiding op de bevalling. Samen kijken we wat de mogelijkheden zijn:

-       voor ontspanningsoefeningen tijdens de zwangerschap of voor de bevalling;

-        wanneer je angstig bent voor de bevalling;

-        wanneer je een negatieve bevalling hebt meegemaakt;

-        wanneer je behoefte hebt aan hulp met het opstellen van een geboorteplan;

-        wanneer je als partner op ziet tegen de bevalling;

-        wanneer je denkt dat EMDR uitkomst kan bieden voor jouw angst. 

E-mailen
Bellen