Ine Dirx - Coaching & Begeleiding                                           

verloskundige - coach                                              

Verlies

“Afscheid nemen is niet loslaten, het is een andere manier van vasthouden” 


Wat voor de meesten zo normaal is; een gezonde zwangerschap, een kindje, een gezin, is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend.


Het komt regelmatig voor, dat een stel niet (gemakkelijk) zwanger wordt en dat een grote kinderwens niet of maar moeizaam in vervulling mag gaan. Mocht je in een fertiliteitstraject zitten, deze stoppen of eindelijk zwanger zijn dan is dit mogelijk veel om te verwerken; omgaan met alle onzekerheden, frustraties en tegenvallers in het traject, bij een zwangerschap wennen aan het idee van het ouderschap of afscheid nemen van een kinderwens.


Een zwangerschap of bevalling kan minder goed verlopen:

-       veel klachten tijdens de zwangerschap; lichamelijk of mentaal;

-       verlies van een zwangerschap in een vroege periode;

-       verlies van een kindje tijdens de zwangerschap of kort na de bevalling;

-       een syndroom of lichamelijke afwijkingen bij het kindje;

-       onverwachte gebeurtenis tijdens je bevalling; medisch ingrijpen, ongeplande thuisbevalling.

 

Afscheid nemen van een onbezorgde zwangerschap zoals jij je had voorgesteld, over onmenselijke beslissingen nadenken, verwerken van een nare gebeurtenis en/of afscheid nemen van je kindje.

Het ouderschap kan anders zijn dan gedacht; je hebt meer moeite met de verantwoordelijkheid, je weet niet zo goed wat te doen met jouw kindje, je hebt geen of weinig moeder-of vader gevoelens voor je kindje. Afscheid nemen van het verwachtte plaatje in je hoofd.

Allemaal onverwacht en ongewenst, maar helaas kàn dit de realiteit zijn. Bij zo’n gebeurtenis kan het zijn, dat het niet lukt om de wirwar van gedachten en gevoelens op een rijtje te krijgen. Een gesprek met een coach kan uitkomst bieden om weer wat meer ruimte te krijgen.
 

 

 

 

E-mailen
Bellen