Ine Dirx - Coaching & Begeleiding                                           

verloskundige - coach                                              

Ouderschap

(Opnieuw) mama of papa worden is één van de grootste gebeurtenissen in jouw leven. Een nieuwe rol, een nieuwe balans in je relatie/ gezin, een nieuwe balans tussen werk en privé. Ouder worden is niet iets wat je zomaar even doet, het is een uitdagende opgave waarop je je niet kunt voorbereiden.


“Ouder worden is als een nieuwe full-time baan, zonder enige inwerkperiode"


Ook na de eerst weken/ maanden kan het nog voorkomen dat het evenwicht kwijt is en je opnieuw op zoek moet naar wie je bent, voor jezelf, als ouder, als partner, collega etc. Je wil op alle fronten het beste van jezelf geven. Wellicht lukt dit niet altijd gezien de vermoeidheid of heb je het gevoel dat je leven tegenwoordig bestaat uit “moeten” en ervaar je je dagen als druk zonder enige tijd voor jezelf.


Één op de drie vrouwen heeft in meer of mindere mate last van somberheid of een depressie na de geboorte van hun kindje maar ook partners kunnen hier last van hebben. De meeste komen er vanzelf weer bovenop of hebben een klein steuntje in de rug nodig om weer je nieuwe zelf te vinden, balans te krijgen tussen tijd voor je gezin en tijd voor jezelf. Met coaching krijg je net dat steuntje in de rug om te beseffen dat ‘goed, goed genoeg’ is.E-mailen
Bellen